ONU ALMA BENİ ALMA
Bak atının terkisine de atmış, gözleri şaşı gelini / Mor kaftanlara sarmış, haspam odun gibi belini / Ah verin elimi de kırayım, cadının kara elini / seni gidi fitne fücur, kıyametin gelsin / Sen o alacası içinde fesatla hangi günü gün edicen / Ah o kaditin üstüne, bir de atlas yorgan sericen / Amanın, yansın ocağın barkın utansın / Ağan emmin her bir yerine, kırmızı kınalar yaksın / Varsın bize vursun felek, ne çeyiz düzdüm emek emek / Allah bildiği gibi yapsın / Böyle de nispet olmaz ki, seni gidi zalim yar / Zorla da kısmet olmaz ki, seni gidi hain yar / Bana ne bana ne beni al, onu alma / Bende bu yetim kirazlar ala al dururken / Tek başıma kara gecelerde zar zor uyurken / Yar eteğimde çakallar kurtlar ulurken / İçine sinerse senin de kıyametin gelsin / Bana ne bana ne beni al, onu alma / Seni gidi hain yar
Neydi sorun anlat şimdi / Davullu zurnalı düğün mü derdin / Gelin nerde peki? / Boynuz yedi / Senin gibisini kim alır ki / Ne oldu canım zoruna mı gitti / Devir böyle aşkım yeni mi sekti / Ordan burdan şimdi de soldan / Düelloya varım ama zaman bitti